PagrindinisProjektų finansavimasKonkursai

Konkursai

Valstybinės reikšmės renginiai ar programos

Paraiškos priimamos nuo2015 m. gegužės 6 d.
Paraiškos priimamos iki2015 m. gegužės 19 d.
Kontaktinė informacijaKuratoriai

Programos tikslas

Įgyvendinti pilietinio, tautinio, lituanistinio ugdymo ir atminties įprasminimo projektus, valstybinės reikšmės renginius. 

Finansuojama veikla

Valstybinės reikšmės renginiai ar programos (iškilių asmenybių, svarbių kultūrai ir istorijai datų, minėjimai, ir panašaus pobūdžio renginiai ar programos), kuriuos skelbia Lietuvos Respublikos Seimas ar renginiai bei programos, kuriuos globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas, Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas.

Specialieji reikalavimai

Valstybinės reikšmės renginių ar programų sąrašą bei rekomenduojamas pristatyti kultūros ir meno sritis tvirtina Lietuvos Respublikos kultūros ministras.

Lietuvos Respublikos kultūros ministro gegužės 5 d. įsakymu Nr. ĮV-279 patvirtintas šių valstybinės reikšmės renginių ar programų sąrašas:

1. Lietuvos valstybės (Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos renginiai (2015 m. liepos 6 d.);
2. Lietuvos žydų genocido atminimo dienos renginiai (2015 m. rugsėjo 23 d.).

Renginių pristatymui nustatytos šios rekomenduojamos kultūros ir meno sritys: muzika, literatūra, scenos menai (teatras, opera, muzikinis teatras, šokis, cirkas), vizualieji menai (dailė, fotografija, tarpdisciplininis menas).

Vertinimo kriterijai ir jų balai

1. Projekto meninė ir kultūrinė vertė (0-50).
2. Projekto sąmatos tikslingumas ir pagrįstumas (0-10).
3. Projekto vadovo patirtis, kvalifikacija ir kiti žmogiškieji ištekliai (kiti projekto įgyvendintojai, bendraorganizatoriai) (0-20).
4. Projekto rėmėjų įsipareigojimai (projekto įgyvendinimui pritraukiamos lėšos iš kitų finansavimo šaltinių: savivaldybių, privačių rėmėjų, užsienio valstybių  organizacijų (0-10).
5. Projektu skatinama partnerystė ir bendradarbiavimas tarp skirtingų sektorių ir institucijų  (0-10).

Veiklai įgyvendinti numatoma bendra suma 2015 m.

400 000  Lt (115 848 EUR)

Svarbiausi dokumentai parsisiuntimui:

Paraiškos forma (formą pildykite tik parsisiuntę į savo kompiuterį; pasirinkite kultūros programą 15.2 - Valstybinės reikšmės renginiai ar programos)

Sąmatos prie paraiškos forma (formą pildykite tik parsisiuntę į savo kompiuterį)

Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamų projektų teikimo gairės

Kaip pateikti paraišką?

1. Atidžiai perskaitykite viršuje nurodytas šios kultūros programos finansavimo sąlygas.
2. Parsisiųskite ir perskaitykite Lietuvos kultūros tarybos administruojamomis lėšomis finansuojamų projektų teikimo gaires
3. Perskaitę nurodytus dokumentus, įvertinkite, ar Jūs ir Jūsų projektas atitinkate pareiškėjui ir šiai programai keliamus reikalavimus.
4. Jeigu atitinkate visus reikalavimus, prisijunkite prie Lietuvos kultūros tarybos elektroninės kultūros ir meno projektų valdymo sistemos (toliau – LKTIS) adresu paraiskos.ltkt.lt (išskyrus programas „Strateginis mėgėjų meno renginių finansavimas“, „Strateginis tarptautinių renginių finansavimas“, „Strateginis kultūros organizacijų finansavimas“ ir programos „Pilietinis ugdymas ir atminties įprasminimas“ finansuojamą veiklą „Programos „Globali Lietuva“ idėjos sklaida“, kurioms paraiškos teikiamos kvietime nurodytu būdu).
5. Norėdami prisijungti prie LKTIS, visų pirma turėsite atlikti registraciją, o registracijos metu nurodytu el. pašto adresu gavę sėkmingo prisijungimo laišką, prie LKTIS junkitės naudodamiesi Administracinių ir viešųjų elektroninių paslaugų portalu (Elektroniniai valdžios vartai). Pastaba: jei LKTIS jau esate užsiregistravę ankstesnių kvietimų teikti paraiškas metu, pakartotinai registracijos LKTIS atlikti nereikia.
6. Daugiau informacijos, kaip pateikti paraišką ir naudotis LKTIS, rasite LKTIS paspaudę Pagalba.

Reikia pagalbos?

KontaktaiSusisiekite su mumis.
Struktūra ir kontaktaiAsmens duomenų apsaugaTeisinė informacijaVeiklos sritysKorupcijos prevencijaPranešėjų apsaugaAdministracinė informacijaPaslaugosNuorodos