PagrindinisApie mus2014 m. ataskaita

Apie mus

Ši ataskaita parengta atsispiriant nuo 2014 m. kultūros ir meno projektų finansavimo modelio: Lietuvos Respublikos kultūros ministrui nustačius valstybės rėmimo prioritetus (kultūros edukacija, kultūra regionuose, kultūros produktų ir paslaugų kūrimas, tarptautiniai ir mobilumo projektai, kultūros tapatumas, kultūros srities bendrieji tyrimai), Lietuvos kultūros taryba paraiškas priėmė ir finansavimą skyrė pagal tam tikrą prioritetą atitinkančias finansavimo programas.

 

Praėjusiais metais Lietuvos kultūros taryba iš viso finansavo 2420 kultūros ir meno projektų bei skyrė 438 stipendijas kultūros ir meno kūrėjams. Tarp šių iniciatyvų – įvairūs leidybos, vizualiųjų ir scenos menų, muzikos, architektūros, kultūros paveldo, dizaino, etninės kultūros ir tautodailės projektai, meninių tyrimų, parodų, paskaitų ir pokalbių kuravimo veiklos. Savuosius sumanymus įgyvendino ir meno mėgėjai bei vadinamosios atminties institucijos – bibliotekos, muziejai ir archyvai.

Ataskaita pristato tam tikras kultūros bendruomenės veikimo kryptis bei tendencijas ir nurodo, kaip šios veiklos siejasi bei sąveikauja su valstybės paramai keliamais tikslais. Tokiu būdu galime stebėti, sekti ir identifikuoti būtent tas finansavimo programas, kurios iš tiesų padeda plėtoti bendruomenių ir meno profesionalų kūrybiškumą, o meno ir kultūros vartotojus skatina įsitraukti bei suvokti aplink vykstančius procesus.

Parsisiųsti ataskaitą .pdf formatu.

Struktūra ir kontaktaiAsmens duomenų apsaugaTeisinė informacijaVeiklos sritysKorupcijos prevencijaPranešėjų apsaugaAdministracinė informacijaPaslaugosNuorodos