PagrindinisNaujienos

Naujienos

Lietuvos kultūros tarybos forumas 2017

2017 m. balandžio 28 d.
Lietuvos kultūros tarybos forumas 2017Vytenio Budrio nuotrauka.

Balandžio 21 d. „Vilnius Tech Park“ konferencijų centre įvyko jau trečiasis Lietuvos kultūros tarybos (LKT) forumas. Kasmetiniu tapusiame renginyje aptariamos aktualūs kultūros politikos ir finansavimo klausimai. Šių metų forumas – paskutinis birželį kadenciją baigiantiems LKT nariams, todėl renginio metu buvo apžvelgti pastarųjų ketverių metų darbai, veiklos rezultatai, įvardyti didžiausi iššūkiai, aptartos ateities perspektyvos. Renginį pradėjo kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson, Forume pasisakė LKT nariai, kultūros viceministrai Gintautė Žemaitytė ir Audronis Imbrasas, kultūros bendruomenės atstovai, reginį vedė žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Pirmoji kadencija

Pirmojoje renginio dalyje „Naujo kultūros finansavimo modelio diegimas“ LKT nariai pristatė pagrindinius steigiant LKT ir reformuojant kultūros finansavimo sistemą kilusius iššūkius ir nuveiktus darbus. LKT pirmininkė Daina Urbanavičienė pasakojo, ką reiškią įkurti kultūros tarybą, kokias kliūtis teko įveikti ir kaip pakito kultūros finansavimo sistema, terminai ir apimtys. LKT narys, nacionalinės premijos laureatas fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas kalbėjo apie Kultūros rėmimo fondo lėšas ir LKT kilusius jo skirstymo iššūkius. LKT narys, teatro kritikas Vaidas Jauniškis pristatė LKT įdiegtus naujus finansavimo įrankius – tikslines finansavimo programas skirtas kultūros srities tyrimams, humanitarinės literatūros leidybai ir asociacijų ar skėtinių organizacijų strateginių programų vystymui, kurios sukurtos atsižvelgus į kultūros bendruomenės poreikius. LKT narys, kultūros vadybininkas, dirigentas Remigijus Vilys pristatė regionų finansavimo statistiką, aptarė pagrindinius sklaidos klausimus. menotyrininkė, Lietuvos mokslo premijos laureatė dr. Rūta Janonienė pristatė kultūros ir meno sričių finansavimo dinamiką ir pagrindines slinktis per pastaruosius ketverius metus. LKT narys, dailininkas Saulius Valius kalbėjo LKT ekspertų ir projektų vertinimo klausimais. Po pasisakymų vykusioje trumpoje, neformalioje diskusijoje dalyvavo ne tik LKT nariai, bet ir kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson bei Prezidentės vyriausioji patarėja Rūta Kačkutė.

Diskusija

Antrojoje renginio dalyje buvo surengta diskusija „Pirmoji LKT kadencija: patirtis ir perspektyvos, kurioje dalyvavo LKT pirmininkė D. Urbanavičienė, nariai V. Jauniškis, S. Valius ir R. Vilys bei kultūros viceministrai A. Imbrasas ir G. Žemaitytė.

Be to, forumo dieną buvo pristatyta ir nauja LKT interneto svetainės www.ltkt.lt skiltis „Konsultacijos“, kuri bus naudojama konsultacijoms su kultūros bendruomene įvairiais LKT veiklos klausimais. Šiuo metu LKT laukia komentarų numatomiems pagrindinio kultūros finansavimą reglamentuojančio dokumento – Kultūros rėmimo fondo finansavimo gairių – pakeitimams.

2013–2017 m. kadencijos Lietuvos kultūros tarybą sudaro: pirmininkė, kultūros vadybininkė Daina Urbanavičienė, menotyrininkė, Lietuvos mokslo premijos laureatė Rūta Janonienė, teatro kritikas Vaidas Jauniškis, muzikologė Jūratė Katinaitė, bibliotekininkė Rima Maselytė, architektas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Kęstutis Pempė, dailininkas Saulius Valius, tautinių mažumų atstovė, filosofė, dailės kritikė Pillė Veljataga, kultūros vadybininkas, muzikos edukologas Remigijus Vilys ir fotomenininkas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas.

 

Nuotraukų galerija
Vaizdo įrašas



« Atgal
Struktūra ir kontaktaiAsmens duomenų apsaugaTeisinė informacijaVeiklos sritysKorupcijos prevencijaPranešėjų apsaugaAdministracinė informacijaPaslaugosNuorodos