PagrindinisProjektų finansavimasKonkursai

Konkursai

Kūrybinė veikla ir autorių teisių ir gretutinių teisių apsauga: kūrybinė veikla

Paraiškos priimamos nuo2018 m. rugpjūčio 22 d.
Paraiškos priimamos iki2018 m. rugsėjo 4 d.
Kontaktinė informacijaLina Lagunavičienė
Tel. + 370 698 26 657
El. paštas: lina.lagunaviciene@ltkt.lt

Programos tikslas

Skatinti kūrybinę veiklą finansuojant projektus, kurie sudarytų tinkamas sąlygas profesionalių menininkų kūrybai ir jos rezultatų sklaidai regionuose, užtikrintų deramą atlygį autoriams ir atlikėjams, ugdytų jaunųjų meno kūrėjų kartą, sudarytų sąlygas plėtoti vaikų ir jaunimo saviraišką kultūrinėje ir meninėje veikloje. Skatinti autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos modernizavimą, sudarant  palankesnes sąlygas teisėtomis priemonėmis ir būdais internetu pasiekti literatūros, mokslo ir meno kūrinius bei plėtojant teisėtą intelektinės nuosavybės rinką ir taikant naujus teisių licencijavimo modelius, ugdyti visuomenės pagarbą intelektinei nuosavybei ir nepakantumą neteisėtam jos naudojimui.

Finansuojama veikla

Kūrybinė veikla:
1. Profesionalių teatrų ir koncertinių įstaigų spektaklių, koncertų ir audiovizualinių kūrinių viešam atlikimui regionų kultūros ir švietimo įstaigose; vaizduojamojo meno ir kitų kūrinių parodų organizavimui, naujų literatūros ir muzikos kūrinių pristatymui regionų kultūros ir švietimo įstaigose bei susitikimams su šių kūrinių autoriais ir atlikėjais, taip pat nacionalinių kūrinių pristatymui užsienyje.  
2. Jaunųjų autorių ir atlikėjų profesionalaus kūrybinio meistriškumo tobulinimo, vaikų kūrybinio ugdymo stovyklų, konkursų, festivalių ir kitų jaunųjų menininkų kūrybinę veiklą skatinančių renginių organizavimui, taip pat jaunųjų menininkų dalyvavimui tarptautiniuose autorių ir atlikėjų kūrybinio meistriškumo konkursuose ir stažuotėse.
3. Muzikos kūrinių natų leidybai ir natų leidinių sklaidai.
4. Literatūros ir meno kūrinių recenzijų, kūrybinių apžvalgų ir menotyros straipsnių kūrimui ir sklaidai.

Veiklos vertinimo prioritetai ir jų balai

1. Projektas skatina jaunųjų menininkų (18–35 m.) profesionalią kūrybinę veiklą ir jos rezultatų sklaidą (0–5).
2. Projektas įgyvendinamas bendradarbiaujant su savivaldos institucijomis, kultūros ir švietimo įstaigomis, užtikrinant didesnę tikslinę grupę ir geografinę aprėptį (0–5).
3. Projektas skirtas vaikų ir jaunimo kūrybiniam ugdymui, kuris įgyvendinamas bendradarbiaujant su švietimo įstaigomis (0–5). 

Vertinimo kriterijai ir jų balai

1. Projektas skatina profesionalių menininkų kūrybą ir jų rezultatų sklaidą regionuose, užtikrina deramą atlygį autoriams ir atlikėjams, ugdo jaunųjų meno kūrėjų kartą, sudaro sąlygas plėtoti vaikų ir jaunimo saviraišką kultūrinėje ir meninėje veikloje (0–30).
2. Projekto kokybė, originalumas, numatomi rezultatai, projekto veiklos rezultatų tvarumas ir tęstinumas (0–20).
3. Projekto rezultatų išliekamoji vertė kultūros raidai (0–10).
4. Projekto tikslinių grupių ir projekto veiklų geografinė aprėptis (0–15).
5. Projekto sąmatos tikslingumas ir pagrįstumas  (0–5).
6. Projekto vykdytojų patirtis vykdant panašaus pobūdžio projektus ir reputacija naudojant kūrinius (0–5).

Veiklai įgyvendinti numatoma suma 2018 m.

314 266 EUR

Svarbiausi dokumentai parsisiuntimui:

Programos projekto paraiškos forma (formą pildykite tik parsisiuntę į savo kompiuterį)

Programos projekto sąmatos forma (formą pildykite tik parsisiuntę į savo kompiuterį)

Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamų projektų teikimo gairės

Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamų programų projektų vertinimo kriterijų balų aprašas

Kaip pateikti paraišką?

1. Atidžiai perskaitykite viršuje nurodytas šios kultūros programos finansavimo sąlygas.
2. Parsisiųskite ir perskaitykite Lietuvos kultūros tarybos administruojamomis lėšomis finansuojamų projektų teikimo gaires
3. Perskaitę nurodytus dokumentus, įvertinkite, ar Jūs ir Jūsų projektas atitinkate pareiškėjui ir šiai programai keliamus reikalavimus.
4. Jeigu atitinkate visus reikalavimus, prisijunkite prie Lietuvos kultūros tarybos elektroninės kultūros ir meno projektų valdymo sistemos (toliau – LKTIS) adresu paraiskos.ltkt.lt (išskyrus programas „Strateginis mėgėjų meno renginių finansavimas“, „Strateginis tarptautinių renginių finansavimas“, „Strateginis kultūros organizacijų finansavimas“ ir programos „Pilietinis ugdymas ir atminties įprasminimas“ finansuojamą veiklą „Programos „Globali Lietuva“ idėjos sklaida“, kurioms paraiškos teikiamos kvietime nurodytu būdu).
5. Norėdami prisijungti prie LKTIS, visų pirma turėsite atlikti registraciją, o registracijos metu nurodytu el. pašto adresu gavę sėkmingo prisijungimo laišką, prie LKTIS junkitės naudodamiesi Administracinių ir viešųjų elektroninių paslaugų portalu (Elektroniniai valdžios vartai). Pastaba: jei LKTIS jau esate užsiregistravę ankstesnių kvietimų teikti paraiškas metu, pakartotinai registracijos LKTIS atlikti nereikia.
6. Daugiau informacijos, kaip pateikti paraišką ir naudotis LKTIS, rasite LKTIS paspaudę Pagalba.

Reikia pagalbos?

KontaktaiSusisiekite su mumis.
Struktūra ir kontaktaiAsmens duomenų apsaugaTeisinė informacijaVeiklos sritysKorupcijos prevencijaPranešėjų apsaugaAdministracinė informacijaPaslaugosNuorodos