PagrindinisProjektų finansavimasKonkursai

Konkursai

Dizaino sritis: kultūros ir meno organizacijų naujų produktų ir (ar) paslaugų kūrimas

Paraiškos priimamos nuo2020 m. gegužės 22 d.
Paraiškos priimamos iki2020 m. birželio 8 d.
Kontaktinė informacija
Tel.
El. paštas:

Programos tikslas

Lietuvos Respublikos Vyriausybei paskelbus ekstremaliąją padėtį ir (ar) karantiną ir dėl to apribojus ar draudžiant kultūros įstaigų lankymą, kultūros paslaugų teikimą ir (ar) kultūros renginių organizavimą, programa siekia užtikrinti kultūros ir meno organizacijų veiklų tęstinumą, skaitmeninių kultūros produktų ir (ar) paslaugų kūrimą, taip pat naujų kultūros produktų ir (ar) paslaugų kūrimą, kurie būtų kuriami atsižvelgiant į fizinius kultūros ir meno paslaugų teikimo apribojimus ir pasikeitusias visuomenės galimybes naudotis kultūros ir meno produktais karantino ir ekstremaliosios padėties laikotarpiu ir po jo.

Finansuojama veikla

1. Kultūros produktų ir (ar) paslaugų perkėlimas į skaitmeninę erdvę. 
2. Naujų kultūros produktų ir (ar) paslaugų kūrimas, pritaikytų prie pasikeitusių kultūros vartojimo aplinkybių karantino laikotarpiu ir po jo.   
3. Veiklos, kuriomis užtikrinamas kūrėjų aktyvumas (įdarbinimas).
4. Veiklos, kuriomis užtikrinamas bendradarbiavimas su kitomis organizacijomis, siekiant didesnio kūrėjų aktyvumo ir (ar) veiklų prieinamumo. 

Veiklos vertinimo prioritetai ir jų balai

1. Projektams, aktyviai įtraukiantiems į projekto veiklas menininkus ir (ar) kultūros kūrėjus (0–5)
2. Projektams, kurie įgyvendinami bendradarbiaujant su kitomis kultūros ir (ar) meno organizacijomis (0–5)

Veiklos vertinimo kriterijai ir jų balai 

1. Veiklų kultūrinė, meninė kokybė (0–30).
2. Projekto prieinamumas ir sklaida esant pasikeitusioms visuomenės galimybėms naudotis kultūros ir meno produktais karantino laikotarpiu ir po jo  (0–40).
3. Projekto vadyba (komanda, jos kompetencija, veiklų kalendorius) (0–10).
4. Projekto sąmatos tikslingumas ir pagrįstumas (0–10).

Kitos sąlygos

1. Į šią programą kultūros įstaiga ar organizacija gali pateikti tik vieną paraišką. 
2. Projekto įgyvendinimo laikotarpis gali apimti veiklas nuo 2020 m. kovo 19 d. iki 2020 m. gruodžio 31 d.
3. Kai projektą įgyvendina daugiau nei vienas juridinis asmuo, paraišką dėl to paties projekto turi teisę teikti tik vienas juridinis asmuo. Teikiant tokį projektą privaloma pateikti bendradarbiavimo sutarties ar ketinimo bendradarbiauti susitarimo kopiją, kurioje nurodyti partnerių įsipareigojimai ir indėliai.  
4. Finansavimo intensyvumas – iki 100 procentų projekto įgyvendinimui reikalingo finansavimo. 

Veiklai įgyvendinti numatoma lėšų suma 2020 m.

10 000 000 Eur (finansavimo šaltinio kodas – 1.1.1.1.5)

Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamų projektų teikimo gairės
Prioritetų ir kriterijų balų aprašas
Ekspertų darbo reglamentas


​(norėdami užpildyti ir pateikti paraišką spauskite „Pateikti parašką“)

Kaip pateikti paraišką?

1. Atidžiai perskaitykite viršuje nurodytas šios kultūros programos finansavimo sąlygas.
2. Parsisiųskite ir perskaitykite Lietuvos kultūros tarybos administruojamomis lėšomis finansuojamų projektų teikimo gaires
3. Perskaitę nurodytus dokumentus, įvertinkite, ar Jūs ir Jūsų projektas atitinkate pareiškėjui ir šiai programai keliamus reikalavimus.
4. Jeigu atitinkate visus reikalavimus, prisijunkite prie Lietuvos kultūros tarybos elektroninės kultūros ir meno projektų valdymo sistemos (toliau – LKTIS) adresu paraiskos.ltkt.lt (išskyrus programas „Strateginis mėgėjų meno renginių finansavimas“, „Strateginis tarptautinių renginių finansavimas“, „Strateginis kultūros organizacijų finansavimas“ ir programos „Pilietinis ugdymas ir atminties įprasminimas“ finansuojamą veiklą „Programos „Globali Lietuva“ idėjos sklaida“, kurioms paraiškos teikiamos kvietime nurodytu būdu).
5. Norėdami prisijungti prie LKTIS, visų pirma turėsite atlikti registraciją, o registracijos metu nurodytu el. pašto adresu gavę sėkmingo prisijungimo laišką, prie LKTIS junkitės naudodamiesi Administracinių ir viešųjų elektroninių paslaugų portalu (Elektroniniai valdžios vartai). Pastaba: jei LKTIS jau esate užsiregistravę ankstesnių kvietimų teikti paraiškas metu, pakartotinai registracijos LKTIS atlikti nereikia.
6. Daugiau informacijos, kaip pateikti paraišką ir naudotis LKTIS, rasite LKTIS paspaudę Pagalba.

Reikia pagalbos?

KontaktaiSusisiekite su mumis.
Struktūra ir kontaktaiAsmens duomenų apsaugaTeisinė informacijaVeiklos sritysKorupcijos prevencijaPranešėjų apsaugaAdministracinė informacijaPaslaugosNuorodos